Case studies & infographics

De visuele kracht van infographics & case studies
De infographic is een grafische weergave van informatie in de vorm van grafieken, diagrammen of strip-achtige illustraties en zetten aan tot downloaden en delen op sociale netwerken.

Wat zijn infographics?

De infographic is een grafische weergave van informatie in de vorm van grafieken, diagrammen of strip-achtige illustraties. Binnen deze vormen wordt gebruikgemaakt van bijvoorbeeld foto’s, lijntekeningen, kleurcoderingen, teksten, cijfers, of een combinatie ervan. Alle elementen in infographics geven informatie over actuele gebeurtenissen, bevat een analyse van de gebeurtenissen of becommentarieert deze juist.

De infographic kan ook gerelateerde achtergrondinformatie weergeven. ZionMedia maakt voor haar klanten duidelijke en mooie grafische infographics. Deze zorgen voor extra inbound op uw website.

infographic

infographic shared

Infographics worden graag gelezen en dan gedeeld met anderen

Volgens studies worden infographics 30x meer gelezen dan artikels in tekstvorm. 40% van de mensen interpreteert een infographic beter dan het lezen & begrijpen van een lange tekst. Het voordeel van een infographic is dat deze een zeer hoge visuele waarde heeft.

Dergelijke illustraties worden zeer snel gedeeld op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Google+ én LinkedIn voor professionelen. Daarom is het een belangrijk aspect voor uw sociale media marketing.

ZionMedia maakt voor haar klanten mooie en verzorgde infographics, passend in een duidelijke online marketing strategie. Infographics worden door ZionMedia geplaatst op tal online platformen, zodoende deze worden gelinkt of gedeeld door anderen. Uiteraard meten wij ook de impact van een infographic via analytics.

Meer content marketing